BeijerIMG

Van het bestuur

Nog nagenietend van de prachtige zomer zijn we in de Beijer alweer volop bezig met het winterprogramma. We hopen dat deze activiteiten niet weer verstoord zullen worden door coronamaatregelen…..??

Herinrichting van de bar

De eerste fase van de herinrichting is voltooid. Er wordt nog verdere invulling aan de sportfoto’s gegeven. De sportverenigingen worden of zijn hierover inmiddels geïnformeerd. De gordijnen in de bar zijn het volgende onderwerp van gesprek. Welke kleur gaat het worden? Wordt vervolgd!

Vrijwilligers

Freerk de Groot is inmiddels geopereerd en is herstellende. Freerk beterschap. Hilma Tuinenga heeft onlangs een ongelukje met haar oog gehad. Gelukkig gaat het weer goed met haar.

Vrijwilligersavond

De vrijwilligersavond op vrijdag 16 september is bezocht door 55 vrijwilligers en is bijzonder geslaagd te noemen. Het warme en koude buffet van Henk Breeuwsma uit Aldtsjerk smaakte uitstekend en Sjoerd Jan Kerkstra verzorgde, samen met DJ Jan Procee uit Drachten, voor de muzikale sfeer.

Prijsstijgingen

Ook de Beijer wordt geconfronteerd met prijsstijgingen van producten ed. Gelukkig hebben we een energiecontract tot 1 mei 2024. Maar ook de drankjes en snacks zijn extra in prijs gestegen. In december gaan we kijken of het noodzakelijk is om de prijzen voor consumpties aan te passen.

Energie neutraal

Het gebruik van gas in de Beijer is minimaal. We hebben destijds nl. gekozen voor een warmtepomp. Een dergelijk pomp dient na 15 tot 18 jaar te worden vervangen. Hier zit een aanzienlijk prijskaartje aan, waarvoor we nu al reserveren. We willen dan ook een warmtepomp die in de zomer voor koeling zorgt. Als bestuur gaan we de komende tijd nadenken over de vraag hoe we de Beijer binnen 5 tot 8 jaar energie neutraal kunnen maken. Dit is natuurlijk nog een hele financiële uitdaging. Wordt vervolgd!

Namen het bestuur,
Klaas Houtstra
Voorzitter MFC De Beijer

Waar

Adres

Tjaerdawei 42b
Rinsumageast

Email

reserveringen@mfc-debeijer.nl

Telefoon

0511-421998

© MFC de Beijer. All Rights Reserved.
Distributed By: Info4you.nl